Yumeko.nl maakt gebruikt vancookies.OK

Gratis verzending en retour

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende dag in huis*

Primeur: Yumeko’s recycled dons collectie

Yumeko dekbed van de recycled collectie dat door een meisje wordt gedragen

Als eerste beddengoedmerk in Nederland introduceren we een prachtige collectie dekbedden en kussens van recycled dons. De dekbedden en kussens behoren tot onze ReNew Collectie en is geheel vervaardigd van gerecycled materiaal. Hiermee verminderen we onnodig afval. Dat is beter voor het milieu. Benieuwd naar de ReNew Collectie en hoe een recycled dekbed en kussen ligt? We leggen het allemaal uit. 

Luxe dekbedden en kussens van gerecycled dons

Yumeko recycled dekbed logo

Alleen het zachtste dons van de hoogste kwaliteit wordt geselecteerd om in het luxe beddengoed te worden verwerkt. Het dons wordt grondig gereinigd en is afkomstig van kussens, dekbedden en jassen. Door het veerkrachtige dons een nieuwe bestemming te geven, draaien we de verspilling van het waardevolle dons drastisch terug.

De toekomst is circulair

De  meeste Belgen slapen  onder een  dekbed  van dons, maar bijna niemand weet waar hun dons vandaan komt. En na gebruik krijgt dons vaak een enkeltje richting stortplaats of verbrandingsoven. Tot vandaag. Wij hebben een manier gevonden om dons op een hygiënische manier te recyclen, zonder concessies te doen qua comfort of kwaliteit. Wij geloven in een circulaire toekomst, waarin materialen van hoge kwaliteit zoveel mogelijk worden hergebruikt om de impact op mens, milieu en dier te verminderen. Zo dragen we bij aan een betere en mooiere wereld

Duurzaam dons van de hoogste kwaliteit

“Is het verschil tussen recycled dons en ‘normaal’ dons voelbaar?” Velen van ons waren hier benieuwd naar en we hebben het getest.  Er is geen verschil tussen gerecycled dons en ‘normaal’ dons – behalve de duurzaamheid ervan. De  dekbedden en kussens zijn superzacht, heerlijk warm, lekker luchtig en brandschoon – net als al onze andere luxe slaapkamer producten. Oftewel; alle voordelen van dons, maar dan nog beter voor de planeet.

Yumeko dekbed van de recycled ReNew collectie dat door een meisje wordt gedragen

Doe mee met de dons recycle actie

Maak de wereld nog mooier door je oude donzen dekbed en/of kussen door ons te laten recyclen. Bij aankoop van een product van de ReNew collectie, kun je je oude donzen dekbed en/of kussen terugsturen. Omdat je zo goed bezig bent, krijg je van ons 15% korting op je volgende aankoop bij Yumeko. Wij zullen ervoor zorgen dat jouw dons wordt omgezet in nieuw, luxe en duurzaam beddengoed.

Het speciale retourformulier zit in de doos wanneer het ReNew product wordt geleverd. Wil je meer informatie over het retour sturen van jouw oude donzen dekbed of kussen? Neem dan contact op met onze klantenservice via [email protected] of +31(0)207549122.   

Yumeko recycled dekbed in de hei

Nieuw: ons eerste beddengoed met een dessin

Slaapkamer met Yumeko Blue Starry Sky beddengoed
Met trots introduceren we onze eerste beddengoedcollectie met een dessin: Blue Starry Sky. Het was een lange zoektocht, maar uiteindelijk is onze keuze gevallen op een sterretjesdessin. De print is niet te missen en toch straalt het pure eenvoud uit. Dat is precies waarom het zo goed bij ons past. Lees hieronder meer over het bijzondere verhaal van de Blue Starry Sky collectie.

Slapen onder een kunstwerk

Op het oog zijn het ‘maar’ sterren, maar vergis je niet. Met Blue Starry Sky beddengoed slaap je onder een waar kunstwerk. De hemelsblauwe sterren zijn door de Nederlandse kunstenares Daniëlle van Strien, Dutch Dazzle Artist, geschilderd. De sterren heeft ze met aquarelverf een voor een met een dun penseel aangebracht. Elke ster is uniek. Dat maakt het beddengoed extra speciaal. Bekijk hier de Blue Starry Sky collectie.

Yumeko beddengoed genaamt Blue Starry Sky met een sterretjesprintdessin

Duurzame printtechniek

Het Blue Starry Sky beddengoed wordt digitaal geprint. Dit heet ook wel ‘inktjetprinten’. Deze speciale printtechniek drukt de sterrenhemel zo scherp af, dat het lijkt alsof de sterretjes rechtstreeks op het beddengoed zijn geschilderd. Ook al slaap je in een overdekte slaapkamer, met dit beddengoed droom je onder de sterren.

Een belangrijke reden waarom we voor de digitale printtechniek hebben gekozen (en dus niet voor traditionele printtechnieken), is omdat dit proces een zeer lage impact op het milieu heeft wanneer wordt vergeleken met traditionele printwijzen. Het dessin wordt door middel van duizenden kleine druppels inkt aangebracht. Deze methode bespaart tot 90% aan inkt, 80% aan water en 60% aan energie. De inkt wordt gedroogd en uitgehard met UV-LES-technologie. Hierdoor is er geen water en verwarming nodig om de inkt te drogen en uit te harden. Dat is veel duurzamer.

Biologisch en Fairtrade

fairtrade logoGOTS logo

Ons gehele beddengoed collectie - en dus ook de Blue Starry Sky collectie - is Fairtrade en GOTS gecertificeerd (Global Organic Textile Standard). Hiermee kunnen we garanderen dat de productie op een milieuvriendelijke en sociaal verantwoorde wijze gebeurt. Benieuwd naar onze positieve impact op de boeren en arbeiders? Bekijk ons Impact Report hier. Benieuwd naar wat het GOTS-label precies inhoudt? Lees er hier meer over.

Blue Starry Sky beddengoed, de sterretjes zijn dichtbaar van dichtbij

5 signalen waarom het matras toe is aan vervanging

Yumeko matras

Gemiddeld brengen we een derde van ons leven door in bed. Als we 90 jaar zijn, hebben we dus ongeveer 30 jaar in bed gelegen. Dat is best een lange tijd en daarom is het maar al te belangrijk dat je matras lekker ligt, goed ventileert en de juiste ondersteuning biedt.  Maar hoe weet je of je matras nog goed voor je is? Hieronder hebben we 5 belangrijke signalen voor je op een rijtje gezet. Zo bepaal jij of je toe bent aan een nieuw matras.  

Het matras is al enige jaren oud

Kan jij je nog herinneren wanneer en waar je je huidige matras hebt gekocht? De tijd gaat vaak sneller dan we denken en voor je het weet, is je matras weer aan vervanging toe. De maximale levensduur van een matras is meestal zo’n 8 tot 10 jaar. Natuurlijk hangt dit wel af van de kwaliteit en materiaal van je matras. Zo gaat een matras met pocketvering langer mee dan een matras van (natuur)latex. Ga dus vooral bij jezelf na hoe oud het matras is waar je op slaapt. Als je het niet zeker meer weet, ben je waarschijnlijk toe aan een nieuw matras. 

Last van rugklachten

Rugklachten door een oncomfortabele matras

Als het matras wat ouder is, verliest het langzaam de ondersteuning en veerkracht. Dit gebeurt meestal onopgemerkt, omdat het gedurende de tijd gebeurd. Dus niet per se alleen na 8 jaar goed gebruik van je matras, maar ook na 5 of 6 jaar kun je hier lichamelijke problemen – zoals rugklachten – van ondervinden. Als het matras minder comfortabel ligt en je met rugpijn wakker wordt, krijgt je lichaam waarschijnlijk niet de nodige ondersteuning. Dan is het misschien tijd voor een nieuw matras. 

Onrustige nachtrust en/of vermoeid wakker worden

Als je veel ligt te woelen in bed tot je eindelijk in slaap valt, ligt je matras waarschijnlijk niet comfortabel. Dit zorgt ervoor dat je een onrustige nachtrust hebt en vermoeid wakker wordt. Het kan zijn dat je huidige matras niet (meer) bij je past en je eigenlijk toe bent aan een nieuw matras. Om erachter te komen of het matras nog goed voor je is, kun twee dingen checken: (1) wanneer je op je rug ligt, moet je hele rug in contact zijn met het matras en (2) wanneer je op je zij ligt, moet je wervelkolom in een rechte lijn liggen. De tweede check kan het beste door iemand anders worden beoordeeld. 

Het matras is minder schoon of minder hygiënisch 

Glas waterNaast dat we veel slapen in bed, bewegen we in bed en liggen we soms ook ziek in bed. Dat heeft een impact op de hygiëne van het matras. Gemiddeld verliezen we een kwart tot een halve liter aan vocht per nacht – dat zijn een tot twee glazen. Het matras reguleert en absorbeert dat vocht, maar naarmate de tijd vordert, verliest de functie zijn kracht. Dit kan ervoor zorgen dat vuil en schimmel zich ophoopt, wat de hygiëne van het matras niet bevordert. Soms bevat een matras zichtbare plekken, maar vaak is de verminderde hygiëne niet zichtbaar. Ook vanuit dit oogpunt is het dus zeker belangrijk om het matras tijdig te vervangen. 

Nieuw matras nodig?

Herken je 1 of meerdere signalen? Dan is het wellicht tijd voor een nieuw matras. In onze webshop vind je comfortabele pocketveer en natuurlatex matrassen. Onze matrassen bieden een goede ondersteuning. Ze zijn zo ontworpen dat ze 7 comfortzones bevatten. Hierdoor geeft het matras mee of tegendruk op de plekken waar dat nodig is en blijft de wervelkolom recht wanneer op de zij gelegen wordt. De matrassen bevatten een goede ventilatie, dit komt door de toplaag van 600 gram biologische wol per m2 en de zachte tijk van biologische jersey.

Benieuwd naar onze pocketveer en natuurlatex matrassen? Bekijk ze in de webshop of download onze matrassenbrochure waar meer informatie over de matrassen wordt gegeven. Wil je onze matrassen liever eerst even voelen en ervaren voor je tot een aankoop overgaat? Kom dan langs in onze showroom in Amsterdam voor uitgebreid advies, proefliggen en een lekker kopje koffie of thee. Wij helpen je graag de juiste keuze maken voor jouw matras. Stuur ons een e-mail door te klikken op deze link en maak een afspraak.

De duurzame Tencel van Yumeko

Tencel dekbedden van Yumeko ademen als geen ander

Geen wol, geen dons maar… hout. Tencel is hét alternatief voor wie 100% diervrij wil slapen. Tencel bestaat uit natuurlijke houtvezels, gewonnen uit eucalyptusbomen. 100% plantaardig dus. Slapen onder hout: wie had dat gedacht? Toch is het lang geen gek idee, want tencel beschikt over een aantal unieke eigenschappen. Het is niet alleen diervrij, eco-vriendelijk en duurzaam, maar ook zacht als zijde, licht en fluffy. Daarbij is het ademend en warmteregulerend als geen ander. Allemaal fijne eigenschappen die u graag terugziet in een heerlijk dekbed.

Bekijk hier de heerlijke Tencel dekbedden van Yumeko >

De prachtig afgewerkte Tencel dekbedden van Yumeko

Houtvezel: duurzaam en milieuvriendelijk

Tencel, ook wel bekend onder de naam lyocell, is een plantaardige cellulosevezel, die wordt gewonnen uit eucalyptushout. Het hout dat wordt gebruikt is FSC en PEFC verantwoord en deels afkomstig uit duurzaam beheerde herbeplantingsprojecten in Zuid-Afrika, deels uit duurzame Europese bossen. De eucalyptus groeit bovendien op grond die niet geschikt is voor landbouw. De productie van tencel neemt dus geen gebieden in beslag die beter gebruikt zouden kunnen worden voor bijvoorbeeld de productie van voedsel.

Wanneer de eucalyptusbomen zijn gekapt, wordt de bast verwijderd en worden de stammen tot een fijne pulp gehakt. Uit die pulp wordt tencel gewonnen, via een speciaal procedé. Het slimme en uitgekiende productieproces van tencel is milieuvriendelijk en energiebesparend. Er komen geen schadelijke chemische stoffen bij vrij. Bij het bleken van de tencelvezels wordt geen druppel chloor gebruikt, en de weinige chemicaliën en oplosmiddelen die nodig zijn om tencel te produceren worden binnen een speciaal gesloten systeem ingezet en daarna vrijwel volledig (tot 99,6%) weer hergebruikt. Op die manier wordt het milieu niet belast en komen er geen giftige stoffen in het afvalwater en de leefomgeving terecht.

Enorm energiebesparend

Eucalyptus groeit extreem snel, zonder dat er extra irrigatie of pesticiden nodig zijn om de groei te bevorderen. De netto opbrengst per hectare van eucalyptus is heel hoog. Vele malen hoger dan van bijvoorbeeld katoen. En ook als u zich bedenkt dat er bij de productie van tencel zo’n 10 tot 20 maal minder water nodig is dan bij de gemiddelde productie van katoen, komt u tot de conclusie dat tencel enorm energiebesparend en duurzaam is. Simpelweg omdat er minder grondstoffen voor de productie ervan nodig zijn. En omdat tencel voor 100% uit natuurlijke grondstof bestaat, is het ook volledig biologisch afbreekbaar.

Tencel: meervoudig duurzaamheidskampioen

Geen wonder dus, dat tencel als product, en ook de producent - de firma Lenzing in Oostenrijk - al meerdere Europese en internationale eco- en milieuprijzen en keurlabels in de wacht sleepten. Zoals de "European Award for the Environment" toegekend door de Europese Unie.

Zo’n mooi en milieuvriendelijk product past perfect in de filosofie van Yumeko. Vandaar dat we naast eco-verantwoorde wol, dons en katoen ook duurzaam tencel in onze dekbeddencollectie hebben opgenomen.

Unieke eigenschappen

Tencel beschikt over een aantal unieke eigenschappen. Zo heeft het een uitzonderlijk absorberend en vocht- en warmteregulerend vermogen. Vanwege die eigenschap wordt het bijvoorbeeld al jaren met succes verwerkt in sportkleding voor topatleten en werken milieubewuste modeontwerpers er ook graag mee. Afhankelijk van de omgeving neemt tencel vocht op en staat het direct weer af.

Tencel vezels hebben een zogenaamde fibril structuur. Dat wil zeggen dat ze op microscopisch niveau bestaan uit talloze miniscule haartjes. Die haartjes maken dat de vezels perfect in staat zijn om veel vocht op te nemen en weer af te staan.

In vergelijking met veel andere vezels – zoals wol of katoen – heeft tencel een zeer hoge absorptiewaarde. Ter vergelijking: tencel kan wel 50% meer vocht opnemen dan katoen. Dit ademende en vochtregulerende vermogen maakt tencel bijzonder geschikt voor beddengoed, want juist wanneer we slapen verliest ons lichaam veel vocht en warmte. Een tencel dekbed is in staat om snel de warmte van het lichaam aan te nemen en ademt en ventileert als de beste, waardoor u er niet onder zweet en het minder snel te warm of te koud heeft. En dat is wel zo fijn, want daardoor slaapt u beter en dieper en wordt u uitgeruster wakker.

Tencel proces

Van nature antibacterieel & anti-allergeen

Doordat een tencel dekbed vocht en warmte makkelijk reguleert en afvoert, krijgen schadelijke bacteriën, schimmels en huisstofmijt geen enkele kans zich in het dekbed te nestelen. Het vocht van de huid wordt namelijk direct diep in de vezel opgenomen. Aan de buitenkant van de vezel ontstaat daardoor geen vochtfilmpje dat een voedingsbodem voor ongewenste bedgenoten kan vormen. Uit onderzoek van de producent Lenzing kwam naar voren dat bacteriegroei in de gladde tencel vezel maar liefst 2000 keer minder snel gaat dan bij vergelijkbare synthetische stoffen. Tencel voorkomt bacteriegroei en huisstofmijt dus op een 100% natuurlijke manier. Een tencel dekbed is daarom ideaal voor mensen met een huisstofmijt allergie, gevoelige huid of astma.

Bewezen beter slapen

Oostenrijkse onderzoekers onderzochten de invloed van tencel beddengoed op slapende mensen. De testpersonen sliepen om de beurt een week in verschillende soorten beddengoed (tencel, polyester en katoen). Uit de resultaten van de tests kwam naar voren dat degenen die onder tencel sliepen, een betere nachtrust ervoeren. Na een gewenningsperiode van een dag of drie, sliepen zij aanzienlijk beter en dieper. Vooral omdat zij – dankzij het ventilerende vermogen van tencel – ’s nachts minder transpireerden. Daardoor voelden zij zich overdag energieker, uitgeruster, fitter en geconcentreerder.

Yumeko eco tencel dekbedden

Pure eco-luxe dekbedden

Afgezien van alle positieve eigenschappen die het bezit, is tencel gewoon een prachtig materiaal. Het voelt fantastisch aan: glad, fluffy en vederlicht. Tencel is zacht als zijde, koel en prettig als linnen en warm als wol. Perfect om onder te slapen. En daar houden we van bij Yumeko. We zijn trots op onze geweldige tencel dekbeddenserie met een superzachte tijk van mooi glanzend biologisch GOTS-gecertificeerd katoen en een heerlijk zachte, rijke vulling van luchtig tencel. Qua ‘zwaarte’ houden onze tencel dekbedden het midden tussen wol en dons.

Alle dekbedden zijn extra lang (2.20 m) en voorzien van speciale stiksels, die de contouren van het lichaam volgen. Zo valt dit zijdezachte dekbed perfect om u heen en komt er geen ongewenste koude luchtstroom bij uw voeten naar binnen. De tweedelige all seasons variant kan via het even ingenieuze als eenvoudige lintjes knoopsysteem in een handomdraai aan elkaar vastgeknoopt worden. En weer los natuurlijk.

Bekijk hier de eco-luxe Tencel dekbedden van Yumeko >

 

Eenvoudig in onderhoud

Tencel vezels zijn extreem sterk en daardoor makkelijk in onderhoud. Een tencel dekbed kan gewoon in de wasmachine tot 40 graden tencelmaar is daarvoor in de praktijk vaak te groot. Wij raden daarom aan het eens per jaar te laten stomen/wassen bij de stomerij.

Uw dekbed regelmatig opschudden helpt om het luchtig en fluffy te houden. Om het lekker fris te houden, is het goed om het regelmatig buiten te laten luchten. Liever niet in de felle zon, want daarvan kan de katoenen tijk verbleken. Eventuele vlekken zijn te behandelen met bijvoorbeeld Traay of Ecover vlekkenreiniger.

Haal de natuur in huis

De groene kleur in de slaapkamer halen. Dat klinkt wellicht een beetje spannend, maar groen ademt natuur en zorgt voor een rustige sfeer. En dat kunnen we nou juist goed gebruiken tijdens de drukte van alledag.

Verschillende tinten groen

Groen is in zoveel verschillende tinten zoals olijfgroen, donkergroen, lichtgroen, grasgroen, appeltjes groen, pastelgroen en geelgroen. In onze collectie hebben we een aantal mooie groentinten opgenomen zoals Deep Green, Sea Green, Jade Green en Pale Green. Bekijk hier onze groene collectie.

Wat is het effect van de kleur groen?

De kleur groen is een evenwichtige kleur die we natuurlijk vooral associëren met de natuur. De kleur is niet altijd populair in onze interieurs, omdat we vaak niet weten hoe we het moeten combineren. Wij hebben juist een aantal kleurtinten uit de natuur ontwikkeld die makkelijk te stylen zijn in de slaapkamer. De kleur groen heeft niet alleen positieve effecten op de gemoedstoestand, maar brengt ook een mooie stijl en sfeer in de slaapkamer.

Groene kleuren doen denken aan de frisheid van de natuur en stralen kalmte en warmte uit. Net als de natuur benadrukt groen de rust en ontspanning als dat nodig is. In de ochtend, wanneer de eerste lichtstralen uw slaapkamer binnenkomen, zorgen groene kleuren dat je fris en opgewekt wakker wordt, ook als de ochtend nog pril is. Door verschillende tinten groen met elkaar te combineren, ontstaat er een harmonieuze sfeer.

Wil je de rust benadrukken? Combineer dan donkergroen met een lichte grijstint, zoals onze Misty Grey.  Voor een meer opwekkend en warm effect kan groen gecombineerd worden met ons Dusty Rose beddengoed. Als je jouw slaapkamer juist een wat frissere en koelere uitstraling wilt geven, kun je het beste combineren met bijvoorbeeld lichtblauw, ons Sky Blue beddengoed.

Nog een stapje verder met planten

De groene kleur in je huis integreren kan ook door prachtige planten neer te zetten. Slaapkamerplanten hebben veel voordelen voor je gezondheid. Naast het verbeteren van de luchtkwaliteit zorgen ze voor minder stress en een fijne natuurlijke geur. Wij vinden de volgende planten prettig voor in de slaapkamer: Alöe Vera, Lavendel, Jasmijn, Engelse klimop en Gouden Pothos.

Maak een mooie slaapkamer waar de natuur je uitgangspunt is. Bekijk hier onze mooie groene producten om een groene slaapkamer te stylen. En kijk hier voor inspiratie.

Over slaapspullen