Yumeko.nl maakt gebruikt vancookies.OK
No Impact Man. De film.

In Yumeko's serie 'video's die we nu kijken'. Colin Beavan besluit om zijn persoonlijke impact op het milieu voor het volgende jaar volledig te elimineren in zijn No Impact Project.

Dat betekent: vegetarisch eten, alleen lokale gerechten kopen en het uitschakelen van de koelkast. Het betekent ook geen liften, geen televisie, geen auto's, bussen of vliegtuigen, geen giftige schoonmaakmiddelen, geen elektriciteit, geen materiële consumptie, en geen afval.

Geen probleem - in ieder geval voor Colin - maar hij en zijn gezin wonen in Manhattan. Dus als zijn espresso-slurpende, retail-aanbiddende vrouw Michelle en hun twee-jaar-oude dochter worden meegesleept in de strijd, heeft het No Impact Project aan alle kanten onvoorziene gevolgen.

Laura Gabbert en Justin Schein's film biedt een intrigerend kijkje in het experiment dat in de VS een nationale fascinatie en media sensatie creëerde, ondertussen ook kijkend naar de familiale spanningen en versterkte banden die het gevolg zijn van Colin en Michelle's worsteling met hun radicale verandering van levensstijl.

http://www.dailymotion.com/video/x3njbr3_no-impact-man-the-documentary_shortfilms

 

Wij zijn op werkdagen van 9.00 tot 17.30 telefonisch bereikbaar.