Yumeko.nl maakt gebruikt vancookies.OK
Primeur: Yumeko’s recycled dons collectie

Yumeko dekbed van de recycled collectie dat door een meisje wordt gedragen

Als eerste beddengoedmerk in Nederland introduceren we een prachtige collectie dekbedden en kussens van recycled dons. De dekbedden en kussens behoren tot onze ReNew Collectie en is geheel vervaardigd van gerecycled materiaal. Hiermee verminderen we onnodig afval. Dat is beter voor het milieu. Benieuwd naar de ReNew Collectie en hoe een recycled dekbed en kussen ligt? We leggen het allemaal uit. 

Luxe dekbedden en kussens van gerecycled dons

Yumeko recycled dekbed logo

Alleen het zachtste dons van de hoogste kwaliteit wordt geselecteerd om in het luxe beddengoed te worden verwerkt. Het dons wordt grondig gereinigd en is afkomstig van kussens, dekbedden en jassen. Door het veerkrachtige dons een nieuwe bestemming te geven, draaien we de verspilling van het waardevolle dons drastisch terug.

De toekomst is circulair

De  meeste Belgen slapen  onder een  dekbed  van dons, maar bijna niemand weet waar hun dons vandaan komt. En na gebruik krijgt dons vaak een enkeltje richting stortplaats of verbrandingsoven. Tot vandaag. Wij hebben een manier gevonden om dons op een hygiënische manier te recyclen, zonder concessies te doen qua comfort of kwaliteit. Wij geloven in een circulaire toekomst, waarin materialen van hoge kwaliteit zoveel mogelijk worden hergebruikt om de impact op mens, milieu en dier te verminderen. Zo dragen we bij aan een betere en mooiere wereld

Duurzaam dons van de hoogste kwaliteit

“Is het verschil tussen recycled dons en ‘normaal’ dons voelbaar?” Velen van ons waren hier benieuwd naar en we hebben het getest.  Er is geen verschil tussen gerecycled dons en ‘normaal’ dons – behalve de duurzaamheid ervan. De  dekbedden en kussens zijn superzacht, heerlijk warm, lekker luchtig en brandschoon – net als al onze andere luxe slaapkamer producten. Oftewel; alle voordelen van dons, maar dan nog beter voor de planeet.

Yumeko dekbed van de recycled ReNew collectie dat door een meisje wordt gedragen

Doe mee met de dons recycle actie

Maak de wereld nog mooier door je oude donzen dekbed en/of kussen door ons te laten recyclen. Bij aankoop van een product van de ReNew collectie, kun je je oude donzen dekbed en/of kussen terugsturen. Omdat je zo goed bezig bent, krijg je van ons 15% korting op je volgende aankoop bij Yumeko. Wij zullen ervoor zorgen dat jouw dons wordt omgezet in nieuw, luxe en duurzaam beddengoed.

Het speciale retourformulier zit in de doos wanneer het ReNew product wordt geleverd. Wil je meer informatie over het retour sturen van jouw oude donzen dekbed of kussen? Neem dan contact op met onze klantenservice via [email protected] of +31(0)207549122.   

Yumeko recycled dekbed in de hei

Nieuw: ons eerste beddengoed met een dessin

Slaapkamer met Yumeko Blue Starry Sky beddengoed
Met trots introduceren we onze eerste beddengoedcollectie met een dessin: Blue Starry Sky. Het was een lange zoektocht, maar uiteindelijk is onze keuze gevallen op een sterretjesdessin. De print is niet te missen en toch straalt het pure eenvoud uit. Dat is precies waarom het zo goed bij ons past. Lees hieronder meer over het bijzondere verhaal van de Blue Starry Sky collectie.

Slapen onder een kunstwerk

Op het oog zijn het ‘maar’ sterren, maar vergis je niet. Met Blue Starry Sky beddengoed slaap je onder een waar kunstwerk. De hemelsblauwe sterren zijn door de Nederlandse kunstenares Daniëlle van Strien, Dutch Dazzle Artist, geschilderd. De sterren heeft ze met aquarelverf een voor een met een dun penseel aangebracht. Elke ster is uniek. Dat maakt het beddengoed extra speciaal. Bekijk hier de Blue Starry Sky collectie.

Yumeko beddengoed genaamt Blue Starry Sky met een sterretjesprintdessin

Duurzame printtechniek

Het Blue Starry Sky beddengoed wordt digitaal geprint. Dit heet ook wel ‘inktjetprinten’. Deze speciale printtechniek drukt de sterrenhemel zo scherp af, dat het lijkt alsof de sterretjes rechtstreeks op het beddengoed zijn geschilderd. Ook al slaap je in een overdekte slaapkamer, met dit beddengoed droom je onder de sterren.

Een belangrijke reden waarom we voor de digitale printtechniek hebben gekozen (en dus niet voor traditionele printtechnieken), is omdat dit proces een zeer lage impact op het milieu heeft wanneer wordt vergeleken met traditionele printwijzen. Het dessin wordt door middel van duizenden kleine druppels inkt aangebracht. Deze methode bespaart tot 90% aan inkt, 80% aan water en 60% aan energie. De inkt wordt gedroogd en uitgehard met UV-LES-technologie. Hierdoor is er geen water en verwarming nodig om de inkt te drogen en uit te harden. Dat is veel duurzamer.

Biologisch en Fairtrade

fairtrade logo GOTS logo

Ons gehele beddengoed collectie - en dus ook de Blue Starry Sky collectie - is Fairtrade en GOTS gecertificeerd (Global Organic Textile Standard). Hiermee kunnen we garanderen dat de productie op een milieuvriendelijke en sociaal verantwoorde wijze gebeurt. Benieuwd naar onze positieve impact op de boeren en arbeiders? Bekijk ons Impact Report hier. Benieuwd naar wat het GOTS-label precies inhoudt? Lees er hier meer over.

Blue Starry Sky beddengoed, de sterretjes zijn dichtbaar van dichtbij

Zomertip: bevries je beddengoed!

Heerlijk warm weer om naar het strand te gaan en te picknicken of barbecuen in het park, maar zo vervelend is dezelfde broeierigheid als je wilt slapen. De zomer is begonnen en daar zijn wij heel erg blij mee. Maar wij weten ook dat de lange dagen en tropische temperaturen soms een goede nachtrust moeilijk maken. Wij hebben een paar bijzondere tips om goed te slapen ondanks tropische temperaturen.

Tip 1: Liefde voor witte bedlinnen

In de Oosterse geneeskunde worden al eeuwen kleuren toegepast om alle chakra’s in balans te houden. Kleuren worden ingezet om slapeloosheid, darmklachten en depressiviteit tegen te gaan. De kleur wit staat oa voor ruimte, licht, puur, koud, koel en fris. Wit neemt geen warmte op en straalt ook geen warmte uit. Neem dus voor de warme zomerdagen een witte overtrekset. Het liefst in de materialen percal of katoen. Dit zijn materialen die van nature koel zijn en goed ademen. Hierdoor ervaar je een frisse, koele en crispy gevoel op het moment dat je in je bed kruipt. Bekijk hier onze witte collectie.

Bekijk heerlijk zacht beddengoed

Tip 2: Bevries je beddengoed of een kruik

Dit klinkt misschien een beetje vreemd, maar het is heerlijk om je lakens, kussensloop en (voor de die-hards) je dekbedovertrek even in de vriezer te leggen voor het slapen gaan (in een plastic zak). Een koude stof zorgt lang genoeg voor verkoeling om fijn in slaap te vallen. Dat geldt ook voor een kruik. Zo uit de vriezer is het een perfecte coldpack.

Tip 3: Kies voor een zomerdekbed

In de zomer heb je een fijne zomerdekbed nodig dat ademt en voor koelte zorgt. Een donzen zomerdekbed is bijvoorbeeld heerlijk luchtig. Een wollen zomerdekbed heeft de bijzondere eigenschap dat het warm is in de winter, maar juist koel in de zomer. En onze nieuwe aanwinst is de linnen zomerdekbed; heel luchtig en koel. De linnen dekbedden zijn binnenkort te koop. Kies je zomerdekbed dus met zorg uit en bekijk onze zomerdekbed collectie.

Tip 4: Drink warme thee

Laat de koffie en alcohol staan, zodat je sneller wegdroomt. Laat je niet verleiden door ijskoude drankjes uit de koelkast voor het slapengaan. Deze verlagen namelijk je interne lichaamstemperatuur, waarop je lijf zich weer als een speer wil opwarmen. Een kopje thee heeft het tegenovergestelde effect en als je voor een slaapmelange kiest kan er weinig fout gaan.

Tip 5: Accepteer de hitte

“Wat zich ook voordoet in het huidige moment, accepteer het alsof je ervoor hebt gekozen. Ga erin mee, in plaats van er tegen te vechten.” aldus Eckhart Tolle. Accepteer de hitte alsof je ervoor hebt gekozen om badend in het zweet de nacht door te komen. Dit zal wel voor iedereen een uitdaging worden...

Pak kinderarbeid serieus aan. Teken de petitie.

Wij als Yumeko spreken onze steun uit voor een wettelijk kader zorgplicht kinderarbeid - een wet die op 19 december in de eerste Kamer behandeld zal worden.

Het feit dat kinderarbeid nog zoveel voorkomt is een systeemfout. Het probleem wordt niet serieus genoeg genomen en de huidige handhaving schiet tekort. Voortbouwend op vrijwillige initiatieven en zelfregulering is er meer nodig om het probleem aan te pakken. Wij zijn als gezamenlijk bedrijfsleven vóór een wettelijk kader.

Yumeko, Tony's Chocolonely en anderen uit het Nederlandse bedrijfsleven roepen de Nederlandse politiek op het wettelijke kader zorgplicht kinderarbeid te ondersteunen.

Wil jij ook meehelpen? Teken dan voor 12 december hier de petitie van Tony’s en deel deze met je vrienden. Tony’s biedt deze petitie dinsdag 12 december aan de Eerste Kamer aan. Samen kunnen we kinderarbeid stoppen!

Kinderarbeid

Ook in de katoenketen zijn er veel misstanden op het gebied van kinderarbeid. Yumeko hanteert zelf de standaarden van Fair Trade en GOTS. Fairtrade coöperaties en plantages moeten zich aan de Fairtrade standaarden over kinderarbeid houden, waardoor er in principe geen ongewenste kinderarbeid aan ons Yumeko katoen kleeft en kinderen verplicht worden om naar school te gaan.

1. Kinderarbeid dient serieus aangepakt te worden. Een serieus probleem vraagt om een serieuze aanpak. We zijn allemaal tegen kinderarbeid. Internationale verdragen zijn expliciet en breed geratificeerd. De OESO richtlijnen voor multinationale ondernemingen vragen due diligence ten aanzien van risico’s op mensenrechtenschendingen. De VN stelt in haar sustainable development goals (SDG 8) dat in 2025 kinderarbeid definitief moet zijn uitgebannen. Bedrijven én de overheid moeten hun verantwoordelijkheid nemen.

2. Beloon de voorlopers in het bedrijfsleven. Met het transparant maken van de productieketen en het tegengaan van kinderarbeid gaan kosten en investeringen gepaard. Wetgeving geeft de juiste prikkel, beloont inspanningen en leidt daarmee tot een gelijker speelveld voor bedrijven waardoor het zal bijdragen aan het tegengaan van kinderarbeid. De wet vraagt niets onmogelijks van bedrijven. Bedrijven moeten verklaren dat zij het nodige doen om kinderarbeid te voorkomen, onderzoek doen naar risico’s op kinderarbeid in hun ketens en deze naar vermogen aanpakken. Vooroplopende bedrijven hebben laten zien dat dit mogelijk is en de ontwikkelde systemen maken dit (ook financieel) haalbaar voor iedereen.

3. Houd Nederland in de internationale kopgroep. Andere landen hebben al vergelijkbare wetten aangenomen op aanverwante onderwerpen of hebben wetgeving in voorbereiding. Met nationale wetgeving gaan deze landen free rider gedrag tegen en creëren ze een gelijk speelveld om schendingen van mensenrechten in productieketens aan te pakken.

Wetgeving bevordert transparantie en versnelt gerichte acties van bedrijven om kinderarbeid in hun keten serieus aan te pakken. Een wettelijk kader geeft duidelijkheid over de norm en regels waaraan moet worden voldaan en maakt het aanpakken van kinderarbeid bespreekbaar.

Kinderarbeid berooft kinderen van hun toekomst. Het wordt tijd dat we het onderwerp serieus gaan behandelen. De Nederlandse overheid heeft de autoriteit door middel van wetgeving een zorgplicht voor alle bedrijven in te voeren ter voorkoming van de levering van producten en diensten die met behulp van kinderarbeid tot stand zijn gekomen. De norm voor alle producten en diensten op de Nederlandse markt zou moeten zijn: 100% kinderarbeidvrij.

Op 19 december wordt de wet in de Eerste Kamer behandeld. Yumeko, en vele andere bedrijven zoals Tony Chocolonely roepen Eerste Kamer-leden op om de wet te steunen. Zodat je er zeker van kan zijn dat de producent van het product dat je koopt, er alles aan doet om te voorkomen dat er kinderhanden aan hebben gewerkt. Zodat deze kinderen gewoon naar school kunnen gaan en zeker zijn van een mooie toekomst.

N.B. Over de Fairtrade standaarden over kinderarbeid. Deze standaarden zijn gebaseerd op de conventies van de ILO en het Kinderrechtenverdrag van de Verenigde Naties. Dat betekent dat kinderen onder de 15 niet mogen werken. Kinderen ouder dan 15 mogen werk doen dat bij hun leeftijd past, maar alleen als het in veilige omstandigheden gebeurt en hun scholing of ontwikkeling niet in gevaar brengt.

Werken is overigens niet altijd kinderarbeid. Kinderen mogen hun ouders na schooltijd of in de vakantie helpen. Fairtrade heeft hierbij een aantal strikte voorwaarden gedefinieerd

 

 

Nieuw: Impact Report 2016

We geloven in transparantie en de lat hoog leggen. Ieder jaar onderzoeken we onze activiteiten om te zien welke maatschappelijke impact we met ons bedrijf bereiken.

Yumeko werd opgericht met het idee dat we slapend de wereld kunnen verbeteren. En dat lukt! Met onze schone slapers in Nederland, België, Duitsland en in nog andere landen in Europa hebben we een fikse positieve impact op mens, dier en milieu. Dat is nog eens Beter Slapen.

Klik hier om het gehele Impact Report 2016 te lezen >

Het Impact Report 2016 is uit!

Yumeko is een social enterprise. Wij stellen onze impact voorop. En natuurlijk willen we bewijzen dat een duurzaam businessmodel kunnen bouwen. We zijn ervan overtuigd dat positieve maatschappelijke veranderingen in gang gezet kunnen worden door bedrijven en hun klanten. Door Yumeko en door ú dus. Hoe meer mensen mee doen, hoe groter de verandering.

We meten onze impact op het gebied van het gebruik van natuurlijke biologische materialen zoals katoen, wol, verantwoord dons en latex. Daarnaast bekijken we ook welke voetafdruk we bereken op het gebied van vervuild water en pesticiden en chemicaliën.

Meer weten over onze Impact?

Naast onze Fair Chain voor onze producten en materialen hanteren we natuurlijk verantwoorde principes bij onze gehele bedrijfsvoering. Dat gaat van het gebruik van gerecycled papier en het minimaliseren van CO2 bij transport, tot onze verpakkingen en het verminderen van plastic gebruik, tot bewustwording in onze communicatie en marketing.

 

Klik hier om het gehele Impact Report 2016 te lezen >

 


Meer weten over onze Impact?

Inschrijven voor de Bedgeheimen Nieuwsbrief

Materiaal verhaal

Wij zijn op werkdagen van 9.00 tot 17.30 telefonisch bereikbaar.