Yumeko.nl maakt gebruikt vancookies.OK

Infographic: Wat als je te weinig slaapt?

Hoeveel keer heb je al tegen jezelf gezegd, als je weer slapeloos door het huis heen loopt, "Oh, het is maar slaap". Is het eigenlijk 'maar slaap'? Wat gebeurt er met je gezondheid als je te weinig slaapt?

Deze infographic, gemaakt voor de SleepCoach van Zeo (zie eerder Bedgeheim) is niet echt wetenschappelijk, maar wel interessant. De feiten zijn namelijk confronterend. Slechts 7% van alle mensen haalt 8 uur slaap per nacht. De effecten hiervan zouden desastreus kunnen zijn. Zonder doemscenario's te willen schetsen, maar volgens deze infographic verhoogt te weinig slaap het risico op kanker met 200%, een 100% stijging van hartziekten, en een 20% toename van de kans dat je over 20 jaar dood bent. Je bent niet alleen minder gezond, maar ook dikker. En 1 op de 3 vrouwen is te slaperig voor sex. Geen prettig toekomstbeeld. Lekker gaan slapen dus.

 

Info over slapen

Maar.... wat dit plaatje ons niet verteld, is dat als je meer dan 9 uur per nacht slaapt, dat je dan een grotere kans maakt om dik en depressief te zijn, en een hogere kans op hart- en vaatziekten. Dus proneer die 8 uutjes te pakken, niet minder, maar ook niet méér..