Yumeko.nl maakt gebruikt vancookies.OK

Anja Scheltens

Welke impact realiseerde Yumeko in 2018?

Yumeko is een social enterprise en dat betekent ondernemen met een maatschappelijke missie. We willen als onderneming de slaapwereld veranderen waar, net als in veel andere industrieën, te vaak onverantwoord wordt geproduceerd. Dat is helemaal niet nodig. Het business model van Yumeko draagt bij aan een eerlijkere verdeling van waarde in de keten en aan een betere en schonere wereld.

Vanaf 2013 brengen we ieder jaar een impact report uit, waarin we laten zien wat we in het jaar ervoor samen met onze klanten en stakeholders hebben bereikt. We meten onze impact op vele verschillende manieren. We kijken naar besparing en voorkoming van gebruik van chemicaliën en pesticiden, naar werkgelegenheid en betere werkomstandigheden, naar voorkoming van water vervuiling en naar betere zorg voor dieren. Bij Yumeko letten we streng op de oorsprong van onze natuurlijke materialen, zo ook bij de productie van wol, dons en andere materialen.

In het kort onze impact in 2018

Impact - 1 Impact- 2

Het volledige Impact Report kunt u hier lezen.

Slaap in te halen? Wat u moet weten over een powernap!

Een tekort aan slaap heeft al heel snel effect op uw gemoedstoestand, uw geheugen en uw immuunsysteem. Zo gauw u een nacht te weinig slaapt, bouwt u een slaapachterstand op. Dit bouwt zich cumulatief op. En eenmaal een slaapachterstand moet u weer slaap zien in te halen.

Hoe kan een slaapachterstand het best worden ingehaald?

U kunt een avondje eerder naar bed. Maar bij een grote slaapachterstand hebt, helpt dat niet. En heel vroeg naar bed verstoort uw biologische ritme en slaapcyclus. Maar wat dan wel? Powernaps zijn het bewezen middel om slaaptekort in te halen zonder dat je slaapcyclus in de war raakt.

Hoe lang mogen powernaps duren?

De effectiviteit van een powernap zit ‘m in de uitvoering. Een powernap van 90 minuten is het meest effectief en daarmee haal je zo’n anderhalf uur slaaptekort in. Waarom 90 minuten en niet een uur zult u denken? Elke slaapcyclus van lichte naar diepe en weer terug naar lichte slaap duurt 90 minuten. Wanneer u een uurtje slaapt, zit u midden in de diepe (REM)slaap en die moet juist niet verstoord worden wanneer je slaap hebt in te halen.

Meer slaap in te halen? Zorg dat je je altijd houdt aan een veelvoud van de slaapcyclus van 90 minuten.

Op welk moment aan powernap?

Het beste moment voor een powernap zou tussen de half twee en half vier in de middag liggen. Onze alertheid is dan het laagst en daarmee het meest geschikte moment voor een powernap.

Powernap van 20 minuten

Mocht je geen tijd hebben voor een powernap van 90 minuten, neem dan een middagdutje van 20 minuten. Je wordt dan net wakker voor je in je diepe slaap komt. Minder effectief dan een powernap van 90 minuten maar helpt zeker!

Weggooien? Zonde!

Yumeko is er van overtuigd dat we als samenleving moeten opschuiven naar een circulaire economie, waarin materialen van hoge kwaliteit kunnen worden hergebruikt voor een beter doel dan eindigen op een stortplaats of een verbrandingsoven. Yumeko gelooft dat dit een grote bijdrage levert aan de verduurzaming van de samenleving. Productontwikkeling richt zich bij Yumeko daarom ook op gerecyclede en geüpcyclede materialen.

Yumeko heeft zich ten doel gesteld om de komende jaren een uitgebreide circulaire collectie op te bouwen onder de naam ‘ReNew’, welke geheel vervaardigd is van gerecycled materiaal. Het doel is om uiteindelijk een 100% circulaire slaapkamer te creëren. Daarnaast wil Yumeko haar klanten graag helpen met het recyclen van producten en materialen die hergebruikt kunnen worden. Op deze manier worden de eerste stappen richting een circulaire economie gezet.

Recycled dons in dekbedden en kussens

In 2018 introduceerde Yumeko - als eerste in Nederland - de ReNew collectie, dekbedden en kussens van gerecycled dons. Dit is een toonaangevende beweging in de markt, die zowel duurzame productontwikkeling bij Yumeko en hopelijk ook bij collega’s zal stimuleren; alsook consumenten een nieuw duurzaam alternatief biedt voor in de slaapkamer. De kussens en dekbedden uit de ReNew-collectie zijn gevuld met 100% hergebruikt dons en veertjes, zowel van eenden als ganzen. Het dons wordt ingezameld op verschillende locaties in Europa en na een strenge kwaliteitscontrole komt het bruikbare dons (en veertjes) weer terug in volwaardige kussens en dekbedden. Vaak is nog zo’n 80% van de donsjes en veertjes opnieuw te gebruiken. Het restant wordt gebruikt om een mineraalvolle compost te maken, waarmee landbouwgrond biologisch gevoed kan worden. Kopers van een ReNew product kunnen gratis hun oude donzen dekbed en/of kussen bij Yumeko inleveren voor recycling.

Recyclede garens in dekens en plaids

Afgelopen jaar nam Yumeko twee nieuwe plaids op in haar collectie, gemaakt van 100% gerecycled denim, pet en elastaan uit afgekeurde en oude kleding. De garens die hiervan zijn gesponnen, zijn verwerkt tot bijzondere en mooie plaids. Yumeko’s Nederlandse partner Loop-a-Life ontwikkelde dit product.

Recycling van matrassen

Met lede ogen ziet Yumeko aan dat veel oude matrassen in de vuilverbranding eindigen. Daarom introduceerde Yumeko een gratis ophaal en -recycle service; het oude matras wordt gratis opgehaald en gerecycled. Via een samenwerkingspartner in Lelystad kan tot 100% van het matras weer opnieuw gebruikt worden. De verschillende materialen worden van elkaar gescheiden. Zo worden de schuimachtige materialen – zoals latex en polyether – opnieuw gebruikt als opvulmateriaal of isolatiemateriaal. In 2018 hebben we meer dan 50 matrassen een tweede leven gegeven. Ongeveer 41% van de klanten die een nieuw matras heeft aangeschaft, heeft zijn oude matras bij ons ingeleverd.

>> RENEW COLLECTIE

Lakens... wanneer gebruik je ze nog?

De meeste mensen hebben hun dekens en lakens verruild voor een dekbed. Een hoeslaken en een overtrekset en klaar bent u! Dus lakens wanneer gebruikt  men ze eigenlijk nog?

Bij Yumeko zijn we dol op lakens en wel hierom:

1. Makkelijker en sneller verschonen

Een laken onder uw dekbed scheelt weer een wasbeurt van uw overtrekset. Minder vaak verschonen en een minder volle wastrommel. En toch dat frisse gevoel.

2. Heerlijk slapen op warme dagen

Tijdens zwoele zomeravonden is een dekbed vaak veel te warm. Toch liggen de meeste mensen graag ergens onder. Een laken is dan een prima alternatief. Zeker linnen beschikt over unieke eigenschappen die het slapen tijdens warme nachten aangenamer maakt. Linnen werkt verkoelend en heeft een hoog absorptievermogen. Het kan 20% van zijn gewicht aan vocht opnemen zonder klam aan te voelen.

3. Kleuraccent toevoegen

Een laken in een contrasterende of vrolijke kleur voegt een leuk kleuraccent toe aan uw bestaande overtrekset. Budgettip voor een groots effect.

4. Mee op vakantie

Een beetje afhankelijk van de vakantieplannen is het handig om een lakenset mee te nemen. Niet alle accommodaties verschonen namelijk uw beddengoed tijdens uw verblijf. En … een lakenset neemt maar weinig ruimte in.

5. Tafellaken

Een mooi wit linnen laken doet ook prima dienst als luxe tafelkleed. Multifunctioneel!

Onze eco lakens zijn gemaakt van de allerhoogste kwaliteit katoen. Heerlijk zacht katoen en bovendien 100% fairtrade. Het katoen wordt verbouwd door kleine biologische boeren in India. De boeren werken schoon en veilig en krijgen een eerlijke prijs. Dat slaapt wel zo lekker!

Lekker liggen tussen luxe linnen

Linnen heeft karakter, linnen leeft, linnen is supersterk en duurzaam. Daarom zijn wij blij met de lancering van onze eerste linnen collectie bestaande uit dekbedovertrekken, kussenslopen en lakens. En dan meteen in maar liefst vier kleuren: natural, pure white, dusk blue en misty green. 

Unieke eigenschappen

Linnen is niet perfect glad, maar juist dat ongepolijste geeft de stof iets extra’s; de unieke textuur en de matte glans zorgen voor een luxe, natuurlijke uitstraling in de slaapkamer. U hoeft het beddengoed niet te strijken, want dat gekreukelde hoort bij linnen. Daarnaast heeft het materiaal een aantal unieke eigenschappen. Zo absorbeert het als de beste (het kan 20% van zijn gewicht aan vocht opnemen zonder klam aan te voelen), ventileert het uitstekend, is het hypoallergeen, heeft het een antibacteriële werking en stoot het stof af. In de zomer werkt linnen verkoelend op de huid (dat betekent minder zweten) en in de winter isoleert het juist goed, dus houdt het u warm. En misschien nog wel het grootste voordeel: omdat de vezel zo sterk is, gaat de stof superlang mee en wordt alleen maar mooier en zachter naarmate u het vaker gebruikt en wast. Linnen leeft! 

Vlas: van nature duurzaam

Linnen is gemaakt van vlas, een van de weinige natuurlijke vezels die nog op grote schaal in West-Europa worden verbouwd, in gebieden waar de vochtige omstandigheden ideaal zijn voor de groei. In tegenstelling tot katoen, waarbij maar een klein gedeelte van de plant nuttig is bij de pluk, wordt de vlasplant in zijn geheel verwerkt en met wortel en al geoogst. Daarom is het niet nodig om – zoals bij de gangbare katoenteelt – een ontbladermiddel te gebruiken. Daarnaast is vlas een sterk gewas dat nauwelijks bestrijdingsmiddelen of zorg nodig heeft en snel groeit. Sterker nog: als het te veel kunstmest krijgt, wordt de plant te lang en slap. Ook is er veel minder waterverbruik nodig bij het verbouwen van linnen dan bij katoen. Al met al maakt het linnen tot een duurzaam product, helemaal omdat het materiaal zelf zo sterk is dat het erg lang meegaat.

Waar komt Yumeko’s linnen vandaan?

De washed linnen collectie van Yumeko is gemaakt van Frans vlas. Het spinnen en weven gebeurt in een gespecialiseerde fabriek met het SA-8000-certificaat; het laatste is een garantie voor goede sociale omstandigheden wat betreft veiligheid, werkuren, loon en minimumleeftijd.

Yumeko says OK

Yumeko’s linnen collectie draagt onze eigen goedkeuring: Yumeko says OK. Dat betekent dat het geen officieel eco-keurmerk heeft. Doordat de teelt en de productie op verschillende continenten plaatsvindt draagt het linnen niet het GOTS keurmerk. En het Fairtrade keurmerk kan alleen gelden als de hele teelt en productie buiten Europa plaats vindt, wat niet het geval is. Maar Yumeko garandeert een duurzaam product waarbij tijdens het telen zo min mogelijk schadelijke stoffen zijn gebruikt. Zo ligt u niet alleen heerlijk comfortabel onder uw prachtige linnen beddengoed, maar ook met een goed geweten. En dat slaapt net even lekkerder.

Voorjaar? Tijd voor de grote schoonmaak!

Als verschijnsel is de grote schoonmaak al lang uit de mode geraakt. Toch voelen veel mensen in het voorjaar de drang om hun kussens op te kloppen, hun dekbedden in de wind te hangen en de bezem door het huis te halen. Op het moment dat de eerste zonnestralen het huis binnen komen, zie je opwaaiende stofdeeltjes beter. Tevens zijn er wetenschappers die een verband zien met onze biologische klok. In het voorjaar krijgen we meer energie en daarmee ook meer zin om schoon te maken.

Maar schoonmaken / opruimen is ook nuttig. Een opgeruimd huis creëert ruimte in je hoofd waardoor er weer ruimte is voor nieuwe ideeën. Maar het geeft ook inzicht in welke en hoeveel spullen je eigenlijk hebt. Wat heb je echt nodig en waar word je nu echt gelukkig van? Dus vraag jezelf af: gebruik ik het echt en word ik er gelukkig van? NEE? Weg ermee! Bijkomend voordeel: hoef je het ook niet meer schoon te maken

Tip van YUMEKO: draai je matras ook eens om
Yumeko matrassen kunnen aan beide zijden worden beslapen. De zeven comfortzones in het matras zijn symmetrisch, dus maakt het niet uit aan welke kant u slaapt. Wanneer u het matras regelmatig keert en draait, gaat het langer mee. Om het u makkelijker te maken, zitten er handvatten aan de zijkant van elk matras. Echt grondig schoonmaken kan ook. De tijken (hoezen) van de matrassen zijn afneembaar en kunnen gereinigd worden bij de stomerij.

Winterblues? Kies voor kleur in de slaapkamer!

Winterblues? Kies voor kleur in de slaapkamer!

Onbewust worden we beïnvloed door de kleuren om ons heen. Kleur is emotie en kleuren spelen een grote rol in hoe wij ons voelen. Yumeko dook in de Feng Shui kleurenleer. De juiste kleurbalans in uw slaapkamer laat uw winterblues vast verdwijnen.

Groene slaapkamer

Groen staat voor groei, inspiratie en verandering en zorgt voor zowel een verfrissend als ontspannend effect van de ruimte. Ideaal dus als uw relatie toe is aan een nieuwe, frisse wind.

Blauwe slaapkamer

Blauw staat voor gemak, verfrissing en overvloed. Volgens de Feng Shui is blauw de ideale kleur om de gezondheid van personen te verbeteren maar blauw zorgt ook voor harmonie, flexibiliteit en medeleven en brengt rust in relaties waar geregeld onenigheid is.

Witte slaapkamer

Wit staat voor puurheid en innerlijke kracht en bezit meer dan de andere kleuren over helende krachten. Wit maakt een ruimte rustig en kalmeert zelfs de emoties.

Gele slaapkamer

Geel wordt in Aziatische landen gezien als koninklijke kleur. Geel staat voor vrolijkheid, rijkdom en optimisme. Warme geeltinten zorgen voor een zachte en geborgen sfeer. Op een donker plekje kan geel de ruimte juist optisch wat lichter maken.

Roze slaapkamer

Roze is de balans tussen gepassioneerd rood en maagdelijk wit. Roze in de slaapkamer kan zorgen voor verbetering in de relatie. Met roze zit u dus altijd goed.

Grijze slaapkamer

In Nederlandse interieurs wordt grijs veel toegepast. Grijs staat voor onafhankelijkheid en vormt een schild voor invloeden van buitenaf.

De kleur rood wordt geassocieerd met passie, kracht en zelfvertrouwen, anderzijds het onrustig en verzwarend aanvoelen. Dit is verschillend per persoon. Dosering is belangrijk: rode accessoires zijn verstandiger dan een rode muur. Indien goed gebruikt, kan rood zorgen voor kracht, geluk en energie.

Natuurlijk zijn er nog veel meer kleurschakeringen met elk een eigen effect. Over het algemeen geldt dat lichtere kleuren een afgezwakte werking hebben van de donkere kleuren. Hou bij kleurgebruik altijd rekening met je eigen gevoel. Teveel kleurgebruik kan leiden tot chaos, meer op elkaar afgestemde kleuren zorgen juist voor harmonie.

Welk soort matras past bij mij?

Yumeko zet de vragen en oplossingen voor u op een rijtje. Een matras kiezen hangt niet alleen van uw portemonnee, maar ook van uw slaapvoorkeuren,  uw bedbodem en natuurlijk de proporties van uw lichaam. De meest belangrijke keuze in uw zoektocht naar een nieuw matras is : welk soort matras past bij mij?


Nu al nieuwsgierig naar de matrassen van Yumeko?
Kom dan langs in onze showroom in Amsterdam voor uitgebreid advies, proefliggen en een lekker kopje koffie of thee. Wij helpen u graag de juiste keuze maken voor uw matras. Mail ons door te klikken op deze link en maak een afspraak.

Wat is juist voor ú belangrijk?

rugpijn

Het is handig om aan het begin van uw zoektocht al vast te stellen wat voor u belangrijk is. Heeft u een beperkt budget, dan vallen de duurste (en vaak beste) opties af. Weegt voor u het feit zwaar dat de gebruikte materialen zo natuurlijk mogelijk zijn? Dan voldoet het merendeel van het aanbod niet aan uw wensen. Transpireert u veel ’s nachts? Dan is een goede luchtcirculatie absoluut belangrijk. En heeft u last van uw rug of heeft u andere lichaamsklachten? Let dan vooral op de juiste lichaamsondersteuning. Ook is het van belang welke bodem u heeft. Bij een lattenbodem kunt u beter geen matras met binnen- of pocketvering kiezen, bij een boxspring juist wel.

Ik transpireer veel, welke matrassen hebben een goed luchtventilatie?

De celstructuur is belangrijk voor de ventilatie van een matras. Koudschuim en natuurlijke latex zijn materialen die goed ademen. Bij traagschuim hangt het sterk af van de celdichtheid van het materiaal. Het verschil in kwaliteit is groot. Heeft u het snel warm of last van veel transpireren, dan is traagschuim waarschijnlijk niet de beste keuze.

In de Yumeko matrassen en toppers zit hoge kwaliteit natuurlatex. Door de constructie ventileren deze optimaal.

In de Yumeko matrassen en toppers zit hoge kwaliteit natuurlatex. Door de constructie ventileren deze optimaal.

Matrassen met binnenvering of pocketvering hebben een goede luchtventilatie mits de afdeklaag ook van goed ademend materiaal is gemaakt. Puur natuurlatex heeft een zeer open celstructuur – denk aan een brood – waardoor het materiaal uitstekend ademt.

Klik hier voor de natuurlatex matrassen van Yumeko.

Klik hier voor de pocketvering matrassen van Yumeko

Ik wil rug- en nekklachten voorkomen. Welke matrassen geven een goede lichaamsondersteuning?

Over het algemeen: koudschuim, traagschuim, natuurlijke latex (synthetische latex in mindere mate) en matrassen met pocketvering (binnenvering in mindere mate). Na traagschuim is natuurlijke latex het meest ‘puntelastische’ materiaal. Dat betekent dat het alleen daar meegeeft waar druk wordt uitgeoefend. Door de optimale tegendruk blijft de ruggengraat recht, en dat minimaliseert de kans op nek- en rugklachten. Bij veel matrassen verschilt de kwaliteit. Zo moet u er bij traagschuim op letten dat u medisch gekwalificeerd traagschuim uitkiest met een densiteit van rond de 50 kg/m3.

De Yumeko matrassen zijn in de lengte opgebouwd uit 7 comfortzones van verschillende stevigheid, waardoor uw lichaam overal de juiste ondersteuning krijgt. Steviger waar nodig, soepeler waar nodig. Dat ligt heerlijk en slaapt geweldig. De natuurlatex in uw matras geeft alleen daar mee waar uw lichaam druk uitoefent. Dus als u draait in uw slaap, wordt uw lichaam meteen weer daar ondersteund waar het moet. De zogenaamde puntelasticiteit van latex is uitzonderlijk goed, waardoor de drukverdeling in uw matras optimaal is. U ligt altijd in een gezonde houding en uw lichaam krijgt iedere nacht de ontspanning die het nodig heeft.

We hebben dit matras ontwikkeld met het welzijn van uw lichaam in het achterhoofd. Het moet heerlijk liggen, comfortabel en zacht, maar toch een goede ondersteuning en ontspanning bieden aan de vele verschillende lichamen die er zijn.

We hebben dit matras ontwikkeld met het welzijn van uw lichaam in het achterhoofd. Het moet heerlijk liggen, comfortabel en zacht, maar toch een goede ondersteuning en ontspanning bieden aan de vele verschillende lichamen die er zijn.

Ik heb een beperkt budget. Welke matrassen zijn het goedkoopst?

In elk geval vallen traagschuim en natuurlatex af. Blijven over: polyether, koudschuim en synthetische latex. Polyether is wel absoluut af te raden, omdat zo’n matras een abominabele lichaamsondersteuning biedt.

Bij de aanschaf van een goedkoop matras moet u zich wel bedenken: goedkoop is duurkoop! De levensduur van goedkope matrassen is veelal veel korter dan een hoge kwaliteit matras. Er ontstaan eerder kuilen en uw comfort verdwijnt.

Een alternatieve oplossing is om voor een topdekmatras te gaan. Dat is een dunner matras dat u bovenop uw bestaande matras kunt leggen. Meer informatie over topdekmatrassen vindt u hier

Ik vind het belangrijk dat mijn matras natuurlijk, duurzaam en/of fairtrade is.

Dat zijn we helemaal met u eens! De meeste matrassen zijn namelijk gemaakt van synthetische materialen. Niet alleen slecht voor het milieu dus, maar vaak ook onder erbarmelijke omstandigheden in lage-lonen landen gemaakt.

Yumeko gebruikt voor alle producten gecertificeerd biologisch katoen. Dus ook voor de matrassen. Biologisch katoen is niet alleen zachter, maar ook veel beter voor de wereld.

Yumeko gebruikt voor alle producten gecertificeerd biologisch katoen. Dus ook voor de matrassen. Biologisch katoen is niet alleen zachter, maar ook veel beter voor de wereld.

Yumeko matrassen zijn gemaakt van puur natuurlatex. Wij vinden het belangrijk dat onze matrassen op de meest duurzame en verantwoorde wijze geproduceerd worden van biologische en fairtrade materialen. Yumeko matrassen zorgen zodoende op alle fronten voor een optimale nachtrust. De materialen (zoals de katoen en wol) zijn allemaal biologisch en/of verantwoord, de latex plantages in Maleisië hebben goede arbeidsvoorwaarden en de matrassen worden hier in Nederland verder geassembleerd. Klik hier voor meer informatie

Welke stevigheid of maat kies ik?

Als u gekozen heeft voor latex of pocket, dan is het belangrijk om de juiste stevigheid te kiezen. Het beste hierbij om af te gaan op gewicht en lichaamsbouw, maar uw persoonlijke voorkeur voor hard , medium of zacht speelt natuurlijk ook een grote rol. Daarnaast is de vraag of u een rugslaper, buikslaper of zijslaper bent van belang. In grote lijnen geldt:
- tot ca 65 kg: zacht matras
- ca 65- ca 95 kg: medium matras
- vanaf 95 kg: stevig matras
- heel zwaar: stevig pocketverings matras

Mensen met heel brede schouders of heupen (zal tot 65 kg niet voorkomen) kunnen het best kiezen voor een medium matras. Qua lengte geldt: het matras moet ongeveer 20 cm langer zijn dan uw lichaamslengte. Qua breedte is 80 of 90 cm wel voldoende. Voor zeer grote of brede mensen is 100 cm beter.

Meer informatie over het kiezen van uw matras kunt u vinden bij onze veelgestelde vragen over matrassen en toppers.

Welke matras past bij welke bedbodem?

Kijk in de tabel hieronder naar uw eigen bedbodem en welk matras er het beste bij past. Eigenlijk zijn de Yumeko matrassen allebei geschikt voor alle soorten bedbodems. Wat belangrijk is, is dat de vering van matras en bedbodem bij elkaar aansluiten.

Matras

Welk matras kies ik bij een lattenbodem?

Bij een lattenbodem maken we onderscheid tussen een verende- en een niet verende (helemaal vlakke) versie. Bij de verende lattenbodem passen latex matrassen uitstekend. De pocketveer past daar minder goed bij, omdat een verend matras te weinig tegendruk krijgt bij een verende bedbodem. Bij de niet verende lattenbodem kiest u een pocketveer matras. Een latex matras past wat minder goed.

Welk matras kies ik bij een boxspring?

We verdelen boxsprings in stevig en soepel. De pocketveer matras past uitstekend bij beide bodems. Bij een stevige bodem past een latex matras minder goed. Bij een soepele boxspring werkt een latex matras goed.

Welk matras past bij een spiraalbodem?

Bij een dwars gespannen spiraalbodem past een pocketveer matras goed en de latex uitvoering minder goed. Als u een in lengte gespannen spiraalbodem heeft, raden we u aan een nieuwe bedbodem te kopen, omdat uw bodem doorzakt en niet goed werkt met welke matras dan ook.

Welk matras past bij een schotelbodem?

Bij een schotelbodem past een latex matras uitstekend en een pocketveer matras redelijk.

 

Bent u nieuwsgierig geworden naar de matrassen van Yumeko?

Kom dan langs in onze showroom in Amsterdam voor uitgebreid advies, proefliggen en een lekker kopje koffie of thee. Wij helpen u graag de juiste keuze maken voor uw matras. Mail ons door te klikken op deze link en maak een afspraak.

Bekijk de natuurlatex matrassen van Yumeko.

Klik hier voor de pocketvering matrassen van Yumeko

Wij zijn op werkdagen van 9.00 tot 17.30 telefonisch bereikbaar.