Yumeko.nl maakt gebruikt vancookies.OK
Primeur: Yumeko’s recycled dons collectie

Yumeko dekbed van de recycled collectie dat door een meisje wordt gedragen

Als eerste beddengoedmerk in Nederland introduceren we een prachtige collectie dekbedden en kussens van recycled dons. De dekbedden en kussens behoren tot onze ReNew Collectie en is geheel vervaardigd van gerecycled materiaal. Hiermee verminderen we onnodig afval. Dat is beter voor het milieu. Benieuwd naar de ReNew Collectie en hoe een recycled dekbed en kussen ligt? We leggen het allemaal uit. 

Luxe dekbedden en kussens van gerecycled dons

Yumeko recycled dekbed logo

Alleen het zachtste dons van de hoogste kwaliteit wordt geselecteerd om in het luxe beddengoed te worden verwerkt. Het dons wordt grondig gereinigd en is afkomstig van kussens, dekbedden en jassen. Door het veerkrachtige dons een nieuwe bestemming te geven, draaien we de verspilling van het waardevolle dons drastisch terug.

De toekomst is circulair

De  meeste Belgen slapen  onder een  dekbed  van dons, maar bijna niemand weet waar hun dons vandaan komt. En na gebruik krijgt dons vaak een enkeltje richting stortplaats of verbrandingsoven. Tot vandaag. Wij hebben een manier gevonden om dons op een hygiënische manier te recyclen, zonder concessies te doen qua comfort of kwaliteit. Wij geloven in een circulaire toekomst, waarin materialen van hoge kwaliteit zoveel mogelijk worden hergebruikt om de impact op mens, milieu en dier te verminderen. Zo dragen we bij aan een betere en mooiere wereld

Duurzaam dons van de hoogste kwaliteit

“Is het verschil tussen recycled dons en ‘normaal’ dons voelbaar?” Velen van ons waren hier benieuwd naar en we hebben het getest.  Er is geen verschil tussen gerecycled dons en ‘normaal’ dons – behalve de duurzaamheid ervan. De  dekbedden en kussens zijn superzacht, heerlijk warm, lekker luchtig en brandschoon – net als al onze andere luxe slaapkamer producten. Oftewel; alle voordelen van dons, maar dan nog beter voor de planeet.

Yumeko dekbed van de recycled ReNew collectie dat door een meisje wordt gedragen

Doe mee met de dons recycle actie

Maak de wereld nog mooier door je oude donzen dekbed en/of kussen door ons te laten recyclen. Bij aankoop van een product van de ReNew collectie, kun je je oude donzen dekbed en/of kussen terugsturen. Omdat je zo goed bezig bent, krijg je van ons 15% korting op je volgende aankoop bij Yumeko. Wij zullen ervoor zorgen dat jouw dons wordt omgezet in nieuw, luxe en duurzaam beddengoed.

Het speciale retourformulier zit in de doos wanneer het ReNew product wordt geleverd. Wil je meer informatie over het retour sturen van jouw oude donzen dekbed of kussen? Neem dan contact op met onze klantenservice via [email protected] of +31(0)207549122.   

Yumeko recycled dekbed in de hei

Nieuw: ons eerste beddengoed met een dessin

Slaapkamer met Yumeko Blue Starry Sky beddengoed
Met trots introduceren we onze eerste beddengoedcollectie met een dessin: Blue Starry Sky. Het was een lange zoektocht, maar uiteindelijk is onze keuze gevallen op een sterretjesdessin. De print is niet te missen en toch straalt het pure eenvoud uit. Dat is precies waarom het zo goed bij ons past. Lees hieronder meer over het bijzondere verhaal van de Blue Starry Sky collectie.

Slapen onder een kunstwerk

Op het oog zijn het ‘maar’ sterren, maar vergis je niet. Met Blue Starry Sky beddengoed slaap je onder een waar kunstwerk. De hemelsblauwe sterren zijn door de Nederlandse kunstenares Daniëlle van Strien, Dutch Dazzle Artist, geschilderd. De sterren heeft ze met aquarelverf een voor een met een dun penseel aangebracht. Elke ster is uniek. Dat maakt het beddengoed extra speciaal. Bekijk hier de Blue Starry Sky collectie.

Yumeko beddengoed genaamt Blue Starry Sky met een sterretjesprintdessin

Duurzame printtechniek

Het Blue Starry Sky beddengoed wordt digitaal geprint. Dit heet ook wel ‘inktjetprinten’. Deze speciale printtechniek drukt de sterrenhemel zo scherp af, dat het lijkt alsof de sterretjes rechtstreeks op het beddengoed zijn geschilderd. Ook al slaap je in een overdekte slaapkamer, met dit beddengoed droom je onder de sterren.

Een belangrijke reden waarom we voor de digitale printtechniek hebben gekozen (en dus niet voor traditionele printtechnieken), is omdat dit proces een zeer lage impact op het milieu heeft wanneer wordt vergeleken met traditionele printwijzen. Het dessin wordt door middel van duizenden kleine druppels inkt aangebracht. Deze methode bespaart tot 90% aan inkt, 80% aan water en 60% aan energie. De inkt wordt gedroogd en uitgehard met UV-LES-technologie. Hierdoor is er geen water en verwarming nodig om de inkt te drogen en uit te harden. Dat is veel duurzamer.

Biologisch en Fairtrade

fairtrade logo GOTS logo

Ons gehele beddengoed collectie - en dus ook de Blue Starry Sky collectie - is Fairtrade en GOTS gecertificeerd (Global Organic Textile Standard). Hiermee kunnen we garanderen dat de productie op een milieuvriendelijke en sociaal verantwoorde wijze gebeurt. Benieuwd naar onze positieve impact op de boeren en arbeiders? Bekijk ons Impact Report hier. Benieuwd naar wat het GOTS-label precies inhoudt? Lees er hier meer over.

Blue Starry Sky beddengoed, de sterretjes zijn dichtbaar van dichtbij

Haal de natuur in huis

De groene kleur in de slaapkamer halen. Dat klinkt wellicht een beetje spannend, maar groen ademt natuur en zorgt voor een rustige sfeer. En dat kunnen we nou juist goed gebruiken tijdens de drukte van alledag.

Verschillende tinten groen

Groen is in zoveel verschillende tinten zoals olijfgroen, donkergroen, lichtgroen, grasgroen, appeltjes groen, pastelgroen en geelgroen. In onze collectie hebben we een aantal mooie groentinten opgenomen zoals Deep Green, Sea Green, Jade Green en Pale Green. Bekijk hier onze groene collectie.

Wat is het effect van de kleur groen?

De kleur groen is een evenwichtige kleur die we natuurlijk vooral associëren met de natuur. De kleur is niet altijd populair in onze interieurs, omdat we vaak niet weten hoe we het moeten combineren. Wij hebben juist een aantal kleurtinten uit de natuur ontwikkeld die makkelijk te stylen zijn in de slaapkamer. De kleur groen heeft niet alleen positieve effecten op de gemoedstoestand, maar brengt ook een mooie stijl en sfeer in de slaapkamer.

Groene kleuren doen denken aan de frisheid van de natuur en stralen kalmte en warmte uit. Net als de natuur benadrukt groen de rust en ontspanning als dat nodig is. In de ochtend, wanneer de eerste lichtstralen uw slaapkamer binnenkomen, zorgen groene kleuren dat je fris en opgewekt wakker wordt, ook als de ochtend nog pril is. Door verschillende tinten groen met elkaar te combineren, ontstaat er een harmonieuze sfeer.

Wil je de rust benadrukken? Combineer dan donkergroen met een lichte grijstint, zoals onze Misty Grey.  Voor een meer opwekkend en warm effect kan groen gecombineerd worden met ons Dusty Rose beddengoed. Als je jouw slaapkamer juist een wat frissere en koelere uitstraling wilt geven, kun je het beste combineren met bijvoorbeeld lichtblauw, ons Sky Blue beddengoed.

Nog een stapje verder met planten

De groene kleur in je huis integreren kan ook door prachtige planten neer te zetten. Slaapkamerplanten hebben veel voordelen voor je gezondheid. Naast het verbeteren van de luchtkwaliteit zorgen ze voor minder stress en een fijne natuurlijke geur. Wij vinden de volgende planten prettig voor in de slaapkamer: Alöe Vera, Lavendel, Jasmijn, Engelse klimop en Gouden Pothos.

Maak een mooie slaapkamer waar de natuur je uitgangspunt is. Bekijk hier onze mooie groene producten om een groene slaapkamer te stylen. En kijk hier voor inspiratie.

Geheimen van een goede nachtrust

Een goede nachtrust is van levensbelang. Wij willen met jouw onze geheimen delen van een goede nachtrust.

De voordelen van een goede nachtrust zijn oneindig. Binnen een paar weken merk je dat je vrolijker door het leven gaat, meer energie hebt en simpelweg gelukkiger bent. Je bent scherper en alerter tijdens de dag. Je bent minder vaak ziek, je ziet er gezonder en beter uit en hebt ook meer zin seks. En niet geheel onbelangrijk is dat je langer leeft.

Tips voor een goede nachtrust

Daarom delen wij hieronder onze geheimen voor een goede nachtrust:

  1. Zorg voor regelmaat in je leefpatroon

Ga op vaste tijden naar bed en sta op vaste tijden op. Door regelmaat wordt jouw lichaam op een gegeven moment automatisch moe wanneer het tijd is.

  1. Gebruik na zonsondergang geen beeldschermen

Ga niet in bed nog televisie kijken of je telefoon of tablet checken. Na zonsondergang maakt ons lichaam het slaaphormoon melatonine aan. Het blauwe licht in schermen remt de afgifte van dit hormoon. Houd de telefoon uit je kamer. De elektromagnetische straling verstoort je slaap.

  1. Creëer een oase van rust in de slaapkamer

Je slaapkamer is de plek waar je tot rust komt. Bekijk je slaapkamer daarom eens kritisch. Is het rustgevend? Kleuren zijn een belangrijke sfeermaker in je kamer. Zorg voor voldoende ventilatie en koelte. Planten hebben een zuiverende en goede werking op de luchtvochtigheid en maken de kamer zuurstofrijk.

  1. Niet teveel alcohol, energie drank en koffie

Alcohol heeft de naam dat het mensen helpt om in slaap te komen (het bekende ‘slaapmutsje’), maar dat is een fabeltje. Het zorgt ervoor de REM-slaap -de belangrijkste fase in het slapen- continu wordt onderbroken. Cafeïne zorgt ervoor dat je lichaam het hormoon adrenaline aanmaakt.

  1. Vermijd stress in je leven

Stress haalt je slaap-waakritme onderuit, waardoor je nog slechter tegen stress kan. Doorbreek die neerwaartse spiraal door de stress aan te pakken. Ontspanningsoefeningen, meer bewegen, opschrijven wat je morgen moet regelen zodat je het niet hoeft te onthouden, problemen aanpakken en niet laten voortsudderen.

  1. Regelmatig sporten

Overdag tenminste 30 minuten flink bewegen, helpt je ’s nachts om beter te slapen.

  1. Ga op tijd naar bed

Ga voor 23:00 naar bed. Volgens de Chinese geneeskunde is het belangrijk om tussen 23:00-3:00 echt te slapen. Dit zijn de uren dat je galblaas en lever aan het werk gaan om te herstellen en te ontgiften.

  1. Creëer een bedritueel

Sluit je dag af met een ritueel. Ga in bad en drink daarna een heerlijk warm kopje kamille thee en mediteer 10 minuten. Of lees een stukje uit je boek met gedempte lichten en een kaarsje.

  1. Een goed matras en een fijne kussen

Een goed matras die niet ouder is dan 10 jaar (30.000 slaapuren), een aangenaam dekbed en een heerlijke kussen vormen de basis voor aangenaam slapen.

In bed op Wereld Slaap Dag

Hele dag in bed op de Wereld Slaap Dag? Het is de laatste vrijdag voordat de lente begint en daarom vieren wij de Wereld Slaap Dag. Nog even genieten van een ‘mini-winterslaap’ en luieren in je bed. 

Lekker de hele winter in een knus, warm bed en pas weer wakker als de vogels het begin van de lente aankondigen? Helaas! In de wereld waarin wij nu leven is het onmogelijk om mee te doen met de natuur om ons heen. Zo normaal als de winterslaap in het dierenrijk is, zo abnormaal is dit gegeven bij de mens. De natuur en de dieren zijn in diepe slaap, maar wij werken rustig de hele nacht door aan een presentatie. Vervolgens liggen we uren te woelen in bed. De volgende dag kunnen we onze ogen bijna niet meer open houden na de lunch.

Taoïsme en ‘mini-winterslaap’

Omdat mensen de winter prima kunnen overleven zijn we van nature niet geprogrammeerd om een winterslaap te houden. Volgens de taoïsten doe je er verstandig aan om in de winter gedurende paar weken ‘in yin’ te gaan. Oftewel een ‘mini-winterslaap’ houden, waar je lekker naar binnen keert, veel rust neemt en wat vertraagd. Dit is een periode van loslaten, herstellen en opladen. Om zodra de lente begint te ontwaken uit je winterslaap.

Goede nachtrust

Heb je nou geen winterslaap kunnen houden? Geen probleem. Wij ook niet! Je kan vandaag heerlijk de hele dag in bed blijven om te slapen, luieren, mediteren of om een boekje te lezen. Kan dat ook niet? Neem dan even een momentje om tot rust te komen. Ga 5 minuten met je ogen gesloten zitten en vraag jezelf af hoe jouw nachtrust is. Val jij makkelijk in slaap? Voel jij je opgeladen en energiek in de ochtend? Lig jij lekker en ontspannen in bed? Uit onderzoek blijkt dat een op de drie mensen last heeft van slaapproblemen. Slechts 7% van alle mensen haalt 8 uur slaap per nacht. 90% heeft tenminste 1 slechte nacht per week. Een goede nachtrust hebben is heel belangrijk. Als je slaapt, krijgen je hersenen de kans om zich op te laden en alle prikkels en informatie van de dag te verwerken. Daarnaast kunnen de organen zich weer herstellen en wordt de hormoonhuishouding in balans gebracht.

Lees hier verder over onze geheimen voor een goede nachtrust.

Groen

Wij zijn op werkdagen van 9.00 tot 17.30 telefonisch bereikbaar.