Yumeko.nl maakt gebruikt vancookies.OK

Gratis verzending en retour

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende dag in huis*

Primeur: Yumeko’s recycled dons collectie

Yumeko dekbed van de recycled collectie dat door een meisje wordt gedragen

Als eerste beddengoedmerk in Nederland introduceren we een prachtige collectie dekbedden en kussens van recycled dons. De dekbedden en kussens behoren tot onze ReNew Collectie en is geheel vervaardigd van gerecycled materiaal. Hiermee verminderen we onnodig afval. Dat is beter voor het milieu. Benieuwd naar de ReNew Collectie en hoe een recycled dekbed en kussen ligt? We leggen het allemaal uit. 

Luxe dekbedden en kussens van gerecycled dons

Yumeko recycled dekbed logo

Alleen het zachtste dons van de hoogste kwaliteit wordt geselecteerd om in het luxe beddengoed te worden verwerkt. Het dons wordt grondig gereinigd en is afkomstig van kussens, dekbedden en jassen. Door het veerkrachtige dons een nieuwe bestemming te geven, draaien we de verspilling van het waardevolle dons drastisch terug.

De toekomst is circulair

De  meeste Belgen slapen  onder een  dekbed  van dons, maar bijna niemand weet waar hun dons vandaan komt. En na gebruik krijgt dons vaak een enkeltje richting stortplaats of verbrandingsoven. Tot vandaag. Wij hebben een manier gevonden om dons op een hygiënische manier te recyclen, zonder concessies te doen qua comfort of kwaliteit. Wij geloven in een circulaire toekomst, waarin materialen van hoge kwaliteit zoveel mogelijk worden hergebruikt om de impact op mens, milieu en dier te verminderen. Zo dragen we bij aan een betere en mooiere wereld

Duurzaam dons van de hoogste kwaliteit

“Is het verschil tussen recycled dons en ‘normaal’ dons voelbaar?” Velen van ons waren hier benieuwd naar en we hebben het getest.  Er is geen verschil tussen gerecycled dons en ‘normaal’ dons – behalve de duurzaamheid ervan. De  dekbedden en kussens zijn superzacht, heerlijk warm, lekker luchtig en brandschoon – net als al onze andere luxe slaapkamer producten. Oftewel; alle voordelen van dons, maar dan nog beter voor de planeet.

Yumeko dekbed van de recycled ReNew collectie dat door een meisje wordt gedragen

Doe mee met de dons recycle actie

Maak de wereld nog mooier door je oude donzen dekbed en/of kussen door ons te laten recyclen. Bij aankoop van een product van de ReNew collectie, kun je je oude donzen dekbed en/of kussen terugsturen. Omdat je zo goed bezig bent, krijg je van ons 15% korting op je volgende aankoop bij Yumeko. Wij zullen ervoor zorgen dat jouw dons wordt omgezet in nieuw, luxe en duurzaam beddengoed.

Het speciale retourformulier zit in de doos wanneer het ReNew product wordt geleverd. Wil je meer informatie over het retour sturen van jouw oude donzen dekbed of kussen? Neem dan contact op met onze klantenservice via [email protected] of +31(0)207549122.   

Yumeko recycled dekbed in de hei

5 signalen waarom het matras toe is aan vervanging

Yumeko matras

Gemiddeld brengen we een derde van ons leven door in bed. Als we 90 jaar zijn, hebben we dus ongeveer 30 jaar in bed gelegen. Dat is best een lange tijd en daarom is het maar al te belangrijk dat je matras lekker ligt, goed ventileert en de juiste ondersteuning biedt.  Maar hoe weet je of je matras nog goed voor je is? Hieronder hebben we 5 belangrijke signalen voor je op een rijtje gezet. Zo bepaal jij of je toe bent aan een nieuw matras.  

Het matras is al enige jaren oud

Kan jij je nog herinneren wanneer en waar je je huidige matras hebt gekocht? De tijd gaat vaak sneller dan we denken en voor je het weet, is je matras weer aan vervanging toe. De maximale levensduur van een matras is meestal zo’n 8 tot 10 jaar. Natuurlijk hangt dit wel af van de kwaliteit en materiaal van je matras. Zo gaat een matras met pocketvering langer mee dan een matras van (natuur)latex. Ga dus vooral bij jezelf na hoe oud het matras is waar je op slaapt. Als je het niet zeker meer weet, ben je waarschijnlijk toe aan een nieuw matras. 

Last van rugklachten

Rugklachten door een oncomfortabele matras

Als het matras wat ouder is, verliest het langzaam de ondersteuning en veerkracht. Dit gebeurt meestal onopgemerkt, omdat het gedurende de tijd gebeurd. Dus niet per se alleen na 8 jaar goed gebruik van je matras, maar ook na 5 of 6 jaar kun je hier lichamelijke problemen – zoals rugklachten – van ondervinden. Als het matras minder comfortabel ligt en je met rugpijn wakker wordt, krijgt je lichaam waarschijnlijk niet de nodige ondersteuning. Dan is het misschien tijd voor een nieuw matras. 

Onrustige nachtrust en/of vermoeid wakker worden

Als je veel ligt te woelen in bed tot je eindelijk in slaap valt, ligt je matras waarschijnlijk niet comfortabel. Dit zorgt ervoor dat je een onrustige nachtrust hebt en vermoeid wakker wordt. Het kan zijn dat je huidige matras niet (meer) bij je past en je eigenlijk toe bent aan een nieuw matras. Om erachter te komen of het matras nog goed voor je is, kun twee dingen checken: (1) wanneer je op je rug ligt, moet je hele rug in contact zijn met het matras en (2) wanneer je op je zij ligt, moet je wervelkolom in een rechte lijn liggen. De tweede check kan het beste door iemand anders worden beoordeeld. 

Het matras is minder schoon of minder hygiënisch 

Glas waterNaast dat we veel slapen in bed, bewegen we in bed en liggen we soms ook ziek in bed. Dat heeft een impact op de hygiëne van het matras. Gemiddeld verliezen we een kwart tot een halve liter aan vocht per nacht – dat zijn een tot twee glazen. Het matras reguleert en absorbeert dat vocht, maar naarmate de tijd vordert, verliest de functie zijn kracht. Dit kan ervoor zorgen dat vuil en schimmel zich ophoopt, wat de hygiëne van het matras niet bevordert. Soms bevat een matras zichtbare plekken, maar vaak is de verminderde hygiëne niet zichtbaar. Ook vanuit dit oogpunt is het dus zeker belangrijk om het matras tijdig te vervangen. 

Nieuw matras nodig?

Herken je 1 of meerdere signalen? Dan is het wellicht tijd voor een nieuw matras. In onze webshop vind je comfortabele pocketveer en natuurlatex matrassen. Onze matrassen bieden een goede ondersteuning. Ze zijn zo ontworpen dat ze 7 comfortzones bevatten. Hierdoor geeft het matras mee of tegendruk op de plekken waar dat nodig is en blijft de wervelkolom recht wanneer op de zij gelegen wordt. De matrassen bevatten een goede ventilatie, dit komt door de toplaag van 600 gram biologische wol per m2 en de zachte tijk van biologische jersey.

Benieuwd naar onze pocketveer en natuurlatex matrassen? Bekijk ze in de webshop of download onze matrassenbrochure waar meer informatie over de matrassen wordt gegeven. Wil je onze matrassen liever eerst even voelen en ervaren voor je tot een aankoop overgaat? Kom dan langs in onze showroom in Amsterdam voor uitgebreid advies, proefliggen en een lekker kopje koffie of thee. Wij helpen je graag de juiste keuze maken voor jouw matras. Stuur ons een e-mail door te klikken op deze link en maak een afspraak.

Dit is wat de wintertijd met ons doet

meisje in bed tijdens de wintertijd

De herfst is begonnen! Op de laatste zondag van oktober is het weer tijd om de klok een uur achteruit te zetten. Dat betekent dat we een uurtje langer in bed mogen blijven liggen. Hoewel de meesten graag van dit waardevolle extra uurtje gebruik maken, is de switch van zomer- naar wintertijd toch niet altijd even goed voor ons slaapritme. Lees hieronder wat de wintertijd met ons slaapritme doet.

Oorsprong zomer- en wintertijd

het boek the waste of daylight

Hoewel Benjamin Franklin (1706-1790) al eens voorstelde om effectiever met het daglicht om te gaan, deed William Willet (1856-1915) een serieus voorstel met ‘The Waste of Daylight’. In 1907 kwam hij met het plan om de klok in de lente op vier opeenvolgende zondagen steeds twintig minuten vooruit te zetten. Op zondagen in september zou de klok dan weer steeds twintig minuten teruggezet moeten worden. Tijdens de Eerste Wereldoorlog werd de zomertijd in Duitsland en in de bezette delen van Nederland, België en Frankrijk voor het eerst echt ingevoerd. De oorlog was immers duur en op deze manier konden de kolen worden bespaard.  

In 1977 zijn de winter- en zomertijd in Nederland opnieuw ingevoerd. Er vond toen een oliecrisis plaats en het verzetten van de klok zou veel energie moeten besparen. Sindsdien verzetten we onze klok in het voorjaar op de laatste zondag van maart en in het najaar op de laatste zondag van oktober. 

De invloed van de zomer- en wintertijd op ons slaapritme

meisje in het gras aan daglicht blootgesteld

Verstoord slaapritme

Dat het vooruitzetten van de klok van winter- naar zomertijd invloed op ons slaapritme heeft, zijn we mee bekend. We slapen immers een uur minder en dat maakt ons vermoeider. Maar wist je ook dat het achteruitzetten van de klok van zomer- naar wintertijd een groot effect op ons slaapritme heeft? Hoewel een uurtje langer slapen niet verkeerd klinkt, blijken de voordelen maar beperkt te zijn. Door de instelling van het winteruur veroorzaken we dat mensen een verstoord slaapritme ontwikkelen. Ook dagen- of wekenlang na het instellen van de wintertijd kunnen hier problemen van worden ondervonden. 

Minder daglicht

Door het instellen van de wintertijd worden we een uur minder aan daglicht blootgesteld. Ook hier moet ons lichaam aan wennen. Melatonine wordt opgewekt als het donker wordt en is belangrijk om in slaap te vallen. Op basis van de hoeveelheid licht maken onze hersenen melatonine aan. Door het gebrek aan licht en een onnatuurlijke levensstijl (we staan in het donker op en de zon gaat vroeg onder), raakt ons bioritme verward

Tips om beter te slapen na het instellen van de wintertijd

 • Ga een uur later slapen op de avond waarop de wintertijd wordt ingesteld. Zo ga je ‘met de tijd mee’. Je bent perfect voorbereid als je een week ervoor iedere dag steeds later gaat slapen, dan went je lichaam alvast aan het nieuwe ritme. 

 • Probeer zoveel mogelijk aan daglicht te worden blootgesteld. Maak bijvoorbeeld een korte wandeling tijdens de lunch. Zo maakt je lichaam genoeg melatonine aan.

 • Zorg voor een standaard ritme voor het slapengaan. Drink bijvoorbeeld een kop thee en/of lees een boek voor het slapengaan. Als je dit iedere avond doet, bouw je een rustig ritme op en bereid je je lichaam voor op de nacht. 

 

De duurzame Tencel van Yumeko

Tencel dekbedden van Yumeko ademen als geen ander

Geen wol, geen dons maar… hout. Tencel is hét alternatief voor wie 100% diervrij wil slapen. Tencel bestaat uit natuurlijke houtvezels, gewonnen uit eucalyptusbomen. 100% plantaardig dus. Slapen onder hout: wie had dat gedacht? Toch is het lang geen gek idee, want tencel beschikt over een aantal unieke eigenschappen. Het is niet alleen diervrij, eco-vriendelijk en duurzaam, maar ook zacht als zijde, licht en fluffy. Daarbij is het ademend en warmteregulerend als geen ander. Allemaal fijne eigenschappen die u graag terugziet in een heerlijk dekbed.

Bekijk hier de heerlijke Tencel dekbedden van Yumeko >

De prachtig afgewerkte Tencel dekbedden van Yumeko

Houtvezel: duurzaam en milieuvriendelijk

Tencel, ook wel bekend onder de naam lyocell, is een plantaardige cellulosevezel, die wordt gewonnen uit eucalyptushout. Het hout dat wordt gebruikt is FSC en PEFC verantwoord en deels afkomstig uit duurzaam beheerde herbeplantingsprojecten in Zuid-Afrika, deels uit duurzame Europese bossen. De eucalyptus groeit bovendien op grond die niet geschikt is voor landbouw. De productie van tencel neemt dus geen gebieden in beslag die beter gebruikt zouden kunnen worden voor bijvoorbeeld de productie van voedsel.

Wanneer de eucalyptusbomen zijn gekapt, wordt de bast verwijderd en worden de stammen tot een fijne pulp gehakt. Uit die pulp wordt tencel gewonnen, via een speciaal procedé. Het slimme en uitgekiende productieproces van tencel is milieuvriendelijk en energiebesparend. Er komen geen schadelijke chemische stoffen bij vrij. Bij het bleken van de tencelvezels wordt geen druppel chloor gebruikt, en de weinige chemicaliën en oplosmiddelen die nodig zijn om tencel te produceren worden binnen een speciaal gesloten systeem ingezet en daarna vrijwel volledig (tot 99,6%) weer hergebruikt. Op die manier wordt het milieu niet belast en komen er geen giftige stoffen in het afvalwater en de leefomgeving terecht.

Enorm energiebesparend

Eucalyptus groeit extreem snel, zonder dat er extra irrigatie of pesticiden nodig zijn om de groei te bevorderen. De netto opbrengst per hectare van eucalyptus is heel hoog. Vele malen hoger dan van bijvoorbeeld katoen. En ook als u zich bedenkt dat er bij de productie van tencel zo’n 10 tot 20 maal minder water nodig is dan bij de gemiddelde productie van katoen, komt u tot de conclusie dat tencel enorm energiebesparend en duurzaam is. Simpelweg omdat er minder grondstoffen voor de productie ervan nodig zijn. En omdat tencel voor 100% uit natuurlijke grondstof bestaat, is het ook volledig biologisch afbreekbaar.

Tencel: meervoudig duurzaamheidskampioen

Geen wonder dus, dat tencel als product, en ook de producent - de firma Lenzing in Oostenrijk - al meerdere Europese en internationale eco- en milieuprijzen en keurlabels in de wacht sleepten. Zoals de "European Award for the Environment" toegekend door de Europese Unie.

Zo’n mooi en milieuvriendelijk product past perfect in de filosofie van Yumeko. Vandaar dat we naast eco-verantwoorde wol, dons en katoen ook duurzaam tencel in onze dekbeddencollectie hebben opgenomen.

Unieke eigenschappen

Tencel beschikt over een aantal unieke eigenschappen. Zo heeft het een uitzonderlijk absorberend en vocht- en warmteregulerend vermogen. Vanwege die eigenschap wordt het bijvoorbeeld al jaren met succes verwerkt in sportkleding voor topatleten en werken milieubewuste modeontwerpers er ook graag mee. Afhankelijk van de omgeving neemt tencel vocht op en staat het direct weer af.

Tencel vezels hebben een zogenaamde fibril structuur. Dat wil zeggen dat ze op microscopisch niveau bestaan uit talloze miniscule haartjes. Die haartjes maken dat de vezels perfect in staat zijn om veel vocht op te nemen en weer af te staan.

In vergelijking met veel andere vezels – zoals wol of katoen – heeft tencel een zeer hoge absorptiewaarde. Ter vergelijking: tencel kan wel 50% meer vocht opnemen dan katoen. Dit ademende en vochtregulerende vermogen maakt tencel bijzonder geschikt voor beddengoed, want juist wanneer we slapen verliest ons lichaam veel vocht en warmte. Een tencel dekbed is in staat om snel de warmte van het lichaam aan te nemen en ademt en ventileert als de beste, waardoor u er niet onder zweet en het minder snel te warm of te koud heeft. En dat is wel zo fijn, want daardoor slaapt u beter en dieper en wordt u uitgeruster wakker.

Tencel proces

Van nature antibacterieel & anti-allergeen

Doordat een tencel dekbed vocht en warmte makkelijk reguleert en afvoert, krijgen schadelijke bacteriën, schimmels en huisstofmijt geen enkele kans zich in het dekbed te nestelen. Het vocht van de huid wordt namelijk direct diep in de vezel opgenomen. Aan de buitenkant van de vezel ontstaat daardoor geen vochtfilmpje dat een voedingsbodem voor ongewenste bedgenoten kan vormen. Uit onderzoek van de producent Lenzing kwam naar voren dat bacteriegroei in de gladde tencel vezel maar liefst 2000 keer minder snel gaat dan bij vergelijkbare synthetische stoffen. Tencel voorkomt bacteriegroei en huisstofmijt dus op een 100% natuurlijke manier. Een tencel dekbed is daarom ideaal voor mensen met een huisstofmijt allergie, gevoelige huid of astma.

Bewezen beter slapen

Oostenrijkse onderzoekers onderzochten de invloed van tencel beddengoed op slapende mensen. De testpersonen sliepen om de beurt een week in verschillende soorten beddengoed (tencel, polyester en katoen). Uit de resultaten van de tests kwam naar voren dat degenen die onder tencel sliepen, een betere nachtrust ervoeren. Na een gewenningsperiode van een dag of drie, sliepen zij aanzienlijk beter en dieper. Vooral omdat zij – dankzij het ventilerende vermogen van tencel – ’s nachts minder transpireerden. Daardoor voelden zij zich overdag energieker, uitgeruster, fitter en geconcentreerder.

Yumeko eco tencel dekbedden

Pure eco-luxe dekbedden

Afgezien van alle positieve eigenschappen die het bezit, is tencel gewoon een prachtig materiaal. Het voelt fantastisch aan: glad, fluffy en vederlicht. Tencel is zacht als zijde, koel en prettig als linnen en warm als wol. Perfect om onder te slapen. En daar houden we van bij Yumeko. We zijn trots op onze geweldige tencel dekbeddenserie met een superzachte tijk van mooi glanzend biologisch GOTS-gecertificeerd katoen en een heerlijk zachte, rijke vulling van luchtig tencel. Qua ‘zwaarte’ houden onze tencel dekbedden het midden tussen wol en dons.

Alle dekbedden zijn extra lang (2.20 m) en voorzien van speciale stiksels, die de contouren van het lichaam volgen. Zo valt dit zijdezachte dekbed perfect om u heen en komt er geen ongewenste koude luchtstroom bij uw voeten naar binnen. De tweedelige all seasons variant kan via het even ingenieuze als eenvoudige lintjes knoopsysteem in een handomdraai aan elkaar vastgeknoopt worden. En weer los natuurlijk.

Bekijk hier de eco-luxe Tencel dekbedden van Yumeko >

 

Eenvoudig in onderhoud

Tencel vezels zijn extreem sterk en daardoor makkelijk in onderhoud. Een tencel dekbed kan gewoon in de wasmachine tot 40 graden tencelmaar is daarvoor in de praktijk vaak te groot. Wij raden daarom aan het eens per jaar te laten stomen/wassen bij de stomerij.

Uw dekbed regelmatig opschudden helpt om het luchtig en fluffy te houden. Om het lekker fris te houden, is het goed om het regelmatig buiten te laten luchten. Liever niet in de felle zon, want daarvan kan de katoenen tijk verbleken. Eventuele vlekken zijn te behandelen met bijvoorbeeld Traay of Ecover vlekkenreiniger.

De ideale bijbaan voor een ondernemende student!

Yumeko zoekt een ondernemende student of schoolverlater, die in september en oktober de klantenservice en het office management kan ondersteunen op ons kantoor in hartje Amsterdam.  Ben jij de ideale kandidaat voor deze boeiende bijbaan. 

yumeko_vacature_bed Eco slapen is goed voor de wereld.

Yumeko is er voor de dromers, die hun dromen waar willen maken. Yumeko begon met een droom: het maken van de mooiste biologische en fairtrade producten voor de slaapkamer en de badkamer. Heerlijke dekbedden, het zachtste bedlinnen, veerkrachtige kussens, comfortabele matrassen en nog veel meer. Daarmee zijn we het leidende merk in eco bed- en badgoed in Nederland geworden.

Ondertussen werken er elf collega’s op ons kantoor in de binnenstad van Amsterdam. Er is genoeg te doen bij de ondersteuning van onze bezigheden, dus jouw hulp kunnen we goed gebruiken. We zoeken een uitgeslapen persoon voor deze bijbaan, die veel dingen tegelijk kan combineren, en precies kan werken.

 Tijdens de beginnende drukte van de (hopelijk) koude winter, kunnen we extra hulp gebruiken. Van eind augustus tot half oktober hebben we een mooie bijbaan, voor zo’n 20 uur per week.

 Je taken:

 • Je wordt de stem van Yumeko: jij bent degene die als eerste de telefoon opneemt, en je verbindt de beller door met de juiste persoon.
 • Je wordt het gezicht van Yumeko: als gastvrouw –heer open je de deur voor bezoek. Je biedt ze koffie of thee en zorgt ervoor dat de juiste collega bij hen aan tafel komt.
 • Je zorgt ervoor dat alle kantoorartikelen op voorraad zijn. Van het inkopen van de lunch tot het op voorraad houden van papier en inkt.
 • Je ondersteunt de klantenservice met basis werkzaamheden: je helpt bij klantvragen, bestellingen, uitzoekklussen etc. Zowel voor de Nederlandse als Duitse webshop.
 • Wanneer klanten een product retourneren, neem jij de afhandeling voor je rekening.
 • Tot slot ben je verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van het kantoor.

 Wie ben jij:

 • Je bent een multitask-talent en vindt het makkelijk om prioriteiten te stellen.
 • Je bent sociaal vaardig, en vindt het leuk om klanten en andere geïnteresseerden te woord te staan aan de telefoon en in real-life.
 • Je bent beschikbaar in de periode van 28 augustus tot en met 13 oktober 2017.
 • Je vindt het leuk om deeltijd te werken, bijvoorbeeld in combinatie met je opleiding of studie.
 • Je bent ongeveer 20 uur per week beschikbaar, de verdeling van deze uren zijn in overleg (maandag en dinsdag liggen vast). Ons kantoor is geopend van maandag tot en met vrijdag, van 09:00 tot 17:30u.

Herken jij je hierin? En wil je ons beter leren kennen? Schrijf dan een korte motivatie met je CV naar [email protected]. Voor vragen kun je bellen naar 020-7519122 en kijken op https://www.yumeko.nl

Dit moet je weten